Защо не трябва да правим компромис при изграждането на нов покрив

Бизнес

Покривите не са вечни, както и сградите като цяло. Колкото и да ни се иска чрез поддръжка покривната конструкция да издържи едва ли не вечно, се налага да се подмени в един момент от време. Изграждане на нов покрив се налага да се извърши за новопостроена сграда или за такава, на която покривът е с изгнили дъски, греди и други непоправими щети.

Изграждане на нов покрив предлагат повечето фирми за ремонт на покриви, но не абсолютно всички. Трябва да погледнем в сайта на дадената фирма дали предлага тази дейност. Също така трябва да погледнем дали предлагат сключване на договор и гаранция, съответно каква гаранция при какви условия. Все пак един нов покрив струва доста пари, особено при настоящата инфлация и икономическа ситуация. Ето затова трябва да сме много внимателни и наясно с детайлите относно изграждането на нова покривна конструкция. Изобщо трябва да сме внимателни, когато имаме нужда от ремонтни и строителни дейности.

Изграждане на нов покрив е дейност, която не е никак проста, а освен това има много тънкости. Ето защо е важно бригадата да имат опит в извършването ѝ. Освен това е важно ръководителя на бригадата да е добре запознат с видовете материали, техните качества и съответно да консултира адекватно клиента.

Изграждане на нов покрив с керемиди, битумни керемиди, метални керемиди, ламарина и изобщо с каквото и да е покривно покритие е скъпа дейност. Това е така, защото не се извършва толкова бързо, колкото би ни се искало, необходими са цяла бригада работници, може да е необходима механизация, професионални инструменти, както и цената на материалите е висока през последната година спрямо до преди започването на войната в Украйна (внасяме доста суровини именно оттам). Естествено и цената за труд е по-висока заради инфлацията през последните години. И въпреки това компромис с качеството на покрива и сградата като цяло не бива да правим, защото ще се наложи скорошен ремонт и пак ще трябва да плащаме така или иначе. По-добре е да бъде направена качествена конструкция и покрив, отколкото да се опитаме да спестим малко и след период на чести и обилни валежи да протече и да стане беля.

СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Професионален домоуправител Бургас - Цялостна поддръжка на жилища
Оценете този материал
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Финансови новини и съвети за успешен бизнес
Add a comment