Топ 4 курорта в Египет

Бинес идеи

Най-търсената дестинация за любителите на плажове и екзотични приключения е Египет. Той привлича запалени гмуркачи и сърфисти, предлагайки хипнотизиращи подводни коралови рифове и вълнуващи вълни в Червено море. Очарованието на Египет се простира отвъд неговите плажове: той може да се похвали със забележително историческо наследство и добре изградени туристически удобства, което го превръща във вечен фаворит сред пътуващите.

5 препоръчани дестинации за почивка в Египет

Хургада

Известна със своята достъпност и целогодишна привлекателност, Хургада е най-добрият избор за туристите. Тя задоволява различни интереси, като предлага оживен нощен живот за младите и архитектурни чудеса като „Двореца на хиляда и една нощ“. Не пропускайте възможността да опитате модерна египетска кухня.

Шарм ел Шейх

Известен с впечатляващия си подводен свят, Шарм ел Шейх пленява гмуркачите с яркия си морски живот. Той е идеално място за плажна почивка в Египет за двама и слънчеви бани, а Старият град привлича купувачите с множеството си магазини и сергии, предлагащи стоки на разумни цени.

Александрия

Перфектно съчетание на морски чар и древно наследство, Александрия се отличава с отличителния си архитектурен стил, напомнящ за Европа. Градът се отличава с оживена инфраструктура с многобройни кафенета, казина и ресторанти, като всички те са на сравнително достъпни цени в сравнение с други региони.

Дахаб

Оазис на спокойствието и свободата, Дахаб привлича както търсещите уединение, така и авантюристично настроените младежи. Тук можете да възприемете по-спонтанен подход към настаняването, тъй като скромните къщи за гости и къмпинги предлагат удобни, но бюджетни възможности за настаняване.

Ел Гуна

Наричан „Венеция на Египет“, Ел Гуна се гордее с уникална обстановка със сгради, разположени на острови, свързани с канали. Посетителите могат да разгледат оживения остров Кафр, където има търговски центрове, спа центрове и дори обсерватория. Дискотеката на открито в курорта е задължителна за тези, които търсят оживени забавления.

СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Важни аспекти при избора на летни гуми: Какво трябва да знаем

4 причини да опознаете Египет

Посетете Голямата пирамида в Гиза

Станете свидетели на непреходното чудо на Голямата пирамида в Гиза – единственото оцеляло чудо на древния свят. Като свидетелство за човешката изобретателност, тя продължава да предизвиква страхопочитание.

Изживейте вечното лято

Избягайте от зимния студ и се потопете в топлата прегръдка на Египет в средата на зимните месеци. Много пътешественици избират да посрещнат Нова година сред слънчевите брегове на Египет.

Плувайте в кристално чисто море

Отдайте се на кристално чистите води на Червено море, известно с несравнимата си чистота и жизнена морска екосистема. Изследвайте пъстрия подводен свят само на един хвърлей от брега.

Круиз по Нил

Плавайте по легендарната река Нил, жизнената сила на Египет, и станете свидетели на богатата история на страната, която се разгръща на нейния живописен фон. Круизът с фелука обещава незабравими спомени за вечното очарование на Египет.

По същество всяко пътуване е гоблен от открития, особено когато се впускате в страна с разнообразна култура, език и наследство. Египет, със своите златни пясъци и тюркоазени морета, приканва пътешествениците да се потопят в богатия му гоблен от преживявания, като по пътя си създадат свои собствени уникални впечатления.

Оценете този материал
( No ratings yet )
Финансови новини и съвети за успешен бизнес
Add a comment